Simulacijska mobilna enota
Naše usposabljanje pripeljemo na vašo lokacijo!

KOMU je namenjeno

Si želite visoko kakovostno usposabljanje s simulacijami v zdravstvu, a ste pri tem tako finančno kot časovno omejeni?

Za omenjeno vam ni potrebno zapustiti svojega kraja, niti svojega delovnega mesta. Z mobilno enoto »SIM mobil«, ki je prvi tovrstni program v Sloveniji in v tem delu Evrope, pridemo do vas. Izobraževalni sistem prinaša najsodobnejšo obliko praktičnega usposabljanja z uporabo najsodobnejših simulatorjev, namenjenih hospitalnim in prehospitalnim timom.

namen in cilj

Večina zdravstvenih timov v Sloveniji le nekajkrat na leto naleti na kritično bolnega ali poškodovanega pacienta. Usposabljanje v »SIM mobil« daje zdravstvenemu osebju priložnost, da se soočijo z vitalno ogroženim pacientom ter redkimi situacijami v kliničnem okolju (porod na terenu, vitalno ogrožen otrok, …). Učenje v SIM mobilni enoti tako omogoča vzdrževanje strokovnega znanja in povečanje svoje samozavesti.

PROGRAM
 • Program »SIM mobil« izvajajo inštruktorji in predavatelji, ki so visoko usposobljeni. Sodelujejo z vidnimi strokovnjaki s področja izobraževanja s simulacijami v zdravstvu (SESAM1) in imajo mednarodno licenco (ITLS2, EPLS3, ERC4, MTS5, MRMI6), ali so strokovnjaki na svojem področju.
 • Program »SIM mobil« zagotavlja realno, a varno in sproščeno učno okolje.
 • »SIM mobil« izvaja različne module, ki jih je mogoče prilagoditi lokalnim potrebam.
 • Zagotavlja izobraževanje iz vsebin oskrbe vitalno ogroženega pacienta, s katerimi se redkeje srečujemo:
  – Oskrba vitalno ogroženega pacienta
  – Reanimacija
  – Oskrba vitalno ogroženega otroka 1 in 2
  – Porod 1 in 2
  – TPO in AED ter dodatni postopki oživljanja – obvezne vsebine za podaljšanje licence
  – TPO in AED za time v zobozdravstvu
  – Oskrba rane, prepoznava septičnega šoka
  – Oskrba poškodovanca
  – In-situ simulacije
SIM MOBIL OPREMA

Vrhunska oprema za simulacije: simulator profesionalnega defibrilatorja, simulator poroda, lutka hudo poškodovanega, uporaba realnih zdravil, lutka, ki odgovarja kot živ človek, zvočni efekti težkega dihanja, oprema za snemanje scenarijev, lutka novorojenčka, dojenčka in malega otroka. Udeleženci uporabljajo medicinsko opremo, kot jo sicer uporabljajo v realnem kliničnem okolju. Pri vsaki simulaciji se uporablja debriefing sistem, ki omogoča snemanje scenarijev, tako da po vsakem zaključku lahko podamo povratne informacije o uspešnosti ekipe.

PREDNOSTI PROGRAMA SIM MOBIL

Učinkovito usposabljanje iz vsebin oskrbe vitalno ogroženega pacienta: akutni miokardni infarkt, možganska kap, laringitis pri otroku, reanimacija dojenčka, porod na terenu, … Zmanjšuje stroške usposabljanja – program se izvaja v kraju učečega in slednji tako prihrani čas in stroške za prevoz. Čas izvedbe programa prilagodimo vašemu timu: izvajanje pred ali po obveznostih na delovnem mestu.

94 % udeležencev usposabljanj nas ocenjuje z maksimalno oceno (5). Dvig izstopnega znanja za 48 %. Letno 2000 udeležencev.